Zaterdag 28/1 waren van 9.00-10.00 Max de Groot (PvdA) en Theresia Uittenbroek (Gouda Vitaal) te gast in de radiostudio van Gouwestad voor het liveprogramma Machiavelli. Een radioprogramma over de lokale Goudse Politiek

Aan bod kwamen de onderwerpen Burgerparticipatie waarin de terrassen in de Goudse binnenstad, de woningen van de Van Loonlocatie en de parkeerproblematiek. Waarin volgens Gouda Vitaal de burgerparticipatie niet voldoende was.

Ook aan bod kwam het nieuws dat de zorgboerderij, woningen en de winkel van GeMiVa aan de Bloemendaalseweg gaan sluiten, terwijl dit al jarenlang een maatschappelijke functie heeft voor de kwetsbaren in de stad. Hier kun je zien dat de melk niet uit het blauwe pak van de supermarkt komt, maar van de koe in het weiland.

Verder hebben we gesproken over de asielzoekers en de hotelboot. Het is goed dat asielzoekers mee kunnen draaien in de maatschappij, zodat ze de taal en de cultuur leren.
Tenslotte kwam ook de Turfmarktkerk aan bod. Gouda Vitaal is teleurgesteld dat er geen openbaarheid is en betreurt het dat hiervoor een rechtszaak in gang gezet moet gaan worden.

Delen