Op dinsdagavond 12 december 2023 wilde wij van de fractie van Gouda Vitaal eens iets anders doen tijdens onze fractieavond die we normaal gesproken in een kamertje in het Huis van de Stad houden. We gaan de wijk in, een wijk met problemen zoals Korte Akkeren. We hebben een ruimte gezocht, de Westerkerk (dank voor de gastvrijheid) folders rondgebracht en papier en pennen klaargelegd om de problemen en wensen van de bewoners van Korte Akkeren te noteren. Hoeveel mensen verwachten we? 10? 20? Nou maximaal 25 dacht ik.

Bij aankomst op dinsdagavond bij de Westerkerk zagen we een grote groep mensen voor de kerk staan, die kunnen onmogelijk voor ons hier zijn dacht ik, er is waarschijnlijk ook iets anders te doen in de kerk! De belangstelling was enorm! Bijna 200 mensen, gelukkig konden we gebruikmaken van de kerkzaal ons zaaltje was veel te klein, dank aan de Westerkerk. Tweehonderd mensen die bijna zonder uitzondering zeer ontevreden waren over het beleid van de gemeente Gouda. Wij waren natuurlijk heel blij met deze opkomst van de bewoners van de wijk Korte Akkeren, maar ook teleurgesteld door de onvrede van de inwoners van de wijk over het voorgenomen parkeerplan, en het participeren vanuit de gemeente Gouda met het parkeerplan en het negeren door de raadsleden en de bestuurders van deze problemen in deze wijk. Hier moet toch een reactie op komen van deze mensen?

De mooie woorden van de college partijen en wethouder over het plan in de raadzaal komen nu toch wel in een ander licht te staan bij deze tegenstand van de bewoners. Wij van Gouda Vitaal hebben de contactgegevens en verhalen van de meeste aanwezigen verzameld en gaan natuurlijk samen met bewoners vervolg geven aan de wensen van de inwoners van de wijk. Ook de Goudse politiek kan dit toch niet negeren, de bijna kleinste partij in Gouda -Gouda Vitaal- heeft dit opgepakt en wij willen graag samenwerken met de andere partijen in de Goudse gemeenteraad om dit parkeerplan in de huidige vorm van tafel te krijgen. We zijn benieuwd wat het college en de college partijen nu met dit signaal van de bevolking gaat doen, negeren kan toch niet?

We gaan jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen, en natuurlijk kunnen jullie nog reageren en input geven via onze website of mail info@goudavitaal.nl.

Hebben we de smaak te pakken van de wijk ingaan? Zeker, we gaan dit vaker doen in zaaltjes maar we gaan ook de straat op en komen bij jullie langs!

Hans van Dijk, Burgerraadslid Gouda Vitaal

Delen