Aspirant raadslid

Hans van Dijk

Over mij

Ik ben geboren in de polder bij Oudewater in 1954, in het stadje Oudewater ben ik ook opgegroeid en heb daar tot mijn 20e gewoond. In 1974 ben ik naar Gouda verhuisd, waar ik mij absoluut de eerste jaren niet thuis voelde. In Oudewater was ik op jonge leeftijd al met politiek bezig, ik bezocht raadsvergaderingen in het oude stadhuis. In die tijd was het roken van grote sigaren en drank na de pauze nog heel gewoon tijdens zo’n raadsvergadering. Toch is de interesse in de politiek altijd gebleven, en eenmaal in Gouda ben ik ook lid geworden van een politieke partij.

Op een gegeven moment belde iemand van die partij dat ik nodig was om iets voor de partij te doen en met de vraag of ik geen raadslid wou worden. Na een aantal verkiezingen ben ik dat ook daadwerkelijk geworden in 2014. Ik heb veel geleerd in de tijd dat ik raadslid was, maar vier jaar is eigenlijk te kort.

Nu ik van de AOW en een klein pensioen geniet heb ik veel vrije tijd en het lijkt mij fantastisch om die te steken in onze mooie stad en de inwoners. In de tijd dat ik bij de bibliotheek werkte in Gouda hielp ik vaak bezoekers met kleine en grote problemen meestal met de overheid, als raadslid ging dat nog veel beter. Dat is het leuke van raadslid zijn, mensen helpen en de contacten met de inwoners van Gouda. Mijn hoogtepunten in de gemeenteraad waren toch wel een aantal moties over verkeersveiligheid, stationsgebied en de discussie aan zwengelen over het vuurwerk in Gouda. Ik kijk echt uit naar het afmaken van mijn werk in de gemeenteraad in Gouda!