Over mij

“Geen mens kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen”

Ik ben Marja van Dijck, ben getrouwd met René en heb een zoon en een dochter die inmiddels het huis uit zijn.

Ik werk in een zorginstelling in Gouda als Managementassistente en heb naast deze functie jarenlang de Ondernemingsraad ondersteunt en voor afdeling Communicatie de Website en het Intranet bijgehouden en geactualiseerd.

In ben sinds enkele jaren raadslid in de gemeente Gouda en heb de portefeuille  commissie Stad. De afgelopen jaren heb ik mij met een groot aantal dossiers bezig gehouden zoals o.a. nieuwbouwprojecten, participatietrajecten waarbij omwonenden zich vaak niet gehoord en serieus genomen voelen (een actueel voorbeeld hiervan is de Van Loonlocatie waarbij de omwonenden helaas genoodzaakt zijn om hun gelijk te krijgen via de Raad van State), Exodushuis, Bedrijfsunits Voorwillenseweg, Openbare (rolstoeltoegankelijke) toiletten,  Knarrenhof, afname bushaltes Arriva, Verkeerscirculatieplan, begeleiding ouderen naar een passende woning, enz. enz.   

Door onze laagdrempeligheid kloppen veel mensen bij ons aan. Zij weten vaak niet waar zij terecht kunnen bij de gemeente en lopen tegen dichte deuren op. Het geeft een goed gevoel om voor deze mensen op te komen en ervoor te zorgen dat zij gehoord worden.