Wij zijn benaderd door bewoners van een galerijflat met seniorenwoningen aan de Robaarstraat in Gouda. Deze galerijflat heeft ondergronds de schuurtjes voor de stalling van fietsen.De bewoners in het complex worden steeds ouder en voor velen van hen is het niet meer mogelijk, zelfs onmogelijk, om de fietsen in de kelder neer te zetten welke niet bereikbaar is met de lift en alleen via 2 steile trappen. Zij zijn dan ook genoodzaakt om de fiets mee te nemen in de lift naar hun woning, wat nogal een gedoe is, en deze op de galerij neer te zetten wat niet wenselijk is i.v.m. de doorgang en bij calamiteiten.

De bewoners zijn in overleg gegaan met Mozaïek Wonen over het plaatsen van een milieuvriendelijk fietsenhok bij het complex. Zij hebben hiervoor een mooi plan opgesteld. Mozaïek Wonen gaf aan het probleem te begrijpen en verwees hen door naar de gemeente aangezien zij eigenaar zijn van de grond. De gemeente verwees de bewoners vervolgens weer terug naar Mozaïek Wonen. De bewoners worden hierdoor van het kastje naar de muur gestuurd wat niet de bedoeling kan zijn. 

Gouda Vitaal roept de gemeente op om hierover in gesprek te gaan met Mozaïek Wonen en de omwonenden en te kijken naar een mogelijke oplossing voor dit probleem.

Delen