Kiezer speelt ondergeschikte rol in de besluitvorming en dat moet veranderen | De Volkskrant, en dat is precies wat Gouda Vitaal ook beoogt. Hierbij ondersteunen wij het gedachtegoed van Pieter Omtzigt volledig. Meer directe invloed voor inwoners en een andere, meer transparante politieke cultuur.

Gouda Vitaal vindt transparantie belangrijk in de politiek en ook dat de spelregels hierbij zorgvuldig worden gehanteerd. Immers, hoe kunnen de inwoners het vertrouwen in de politiek terugkrijgen wanneer de overheid onzorgvuldig handelt en zelf de spelregels niet goed toepast? De gemeente dient verantwoording af te leggen, de gemeenteraad te informeren en de gemeenteraad dient te controleren. Het college is van mening dat zij dit ten aanzien van het mediationproces voor de Turfmarktkerk niet hoeft te doen, omdat zij in een mediationovereenkomst geheimhouding heeft afgesproken. En dat zij daarom geen verantwoording hoeft af te leggen over op welke manier de overeenkomst, die de gemeente bijna 2 miljoen euro kost, tot stand is gekomen. Echter, de wetgeving staat een dergelijke geheimhouding niet toe.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-kiezer-speelt-ondergeschikte-rol-in-de-besluitvorming-en-dat-moet-veranderen~b3bc8d21/

Delen